Visie op Sales 2021-05-26T14:56:00+00:00

Vergroot uw commerciële slagkracht!

Adviesbureau Blended Consultancy helpt u de commerciële slagkracht van uw organisatie te vergroten. Dit doen we door consultancy, interim-management en trainingen aan te bieden op het vakgebied Sales, want dat is òns vak. Wat is uw Sales uitdaging en hoe kunnen we u daarbij helpen?

Wij geloven wij dat organisaties met dezelfde mensen meer omzet kunnen boeken door de klassieke muren tussen sales en non-sales af te breken. Iedereen is onderdeel van het commerciële proces en kan bijdragen aan meer omzet. Denk aan monteurs die veel klantcontact hebben en daarom weten waar klanten in de praktijk mee te maken hebben. Maar ook aan salesafdelingen die hun commerciële slagkracht kunnen verhogen door bestaande klanten meer aandacht te geven en het gesprek op te zoeken met hun non-sales-collega’s.

Het motto van Sales for Non-Sales is dan ook niet voor niets: Unleash the power of technicians!

Sales samen met Non-Sales

De klassieke manier van verkopen is gevisualiseerd in model 1. Hier is een commerciële organisatie getekend waarin duidelijk zichtbaar is dat het domein van Sales en het domein van Non-Sales zelfstandig werken zonder (voldoende) overleg. Samengevat komt het erop neer: sales verkoopt iets en “gooit het over de schutting” waarna de non-sales collega’s het maar verder moeten uitzoeken.

In onze ogen een “klassieke” manier van werken en niet meer van deze tijd.

…en Kompanen ziet het domein van Sales en het domein van Non-sales vanuit markt- en klantanalyse. Hierbij werken sales en non-sales samen om de opdracht gezamenlijk binnen te halen. Daarnaast blijft sales wel “aangehaakt” bij de uitvoering van de opdracht door de non-sales collega’s.

Uiteindelijk zal dit leiden tot een goede samenwerking tussen de sales en non-sales. De twee domeinen zijn vervangen door een domein waarbij gaandeweg het klantproces leidt tot goede klant- en marktinformatie (business intelligence) aangestuurd door accountmanagement.

Accountteams zijn de ideale oplossing om deze visie te realiseren. En deze visie geldt voor kleine en grote bedrijven.

Neem gerust contact met ons op!

[contact-form-7 id="6" title="Contactformulier 1"]