WeFitter 2019-06-26T11:54:42+00:00

Challenges for fun

WeFitter is een applicatie die ingezet wordt bij organisaties om vitaliteit te bevorderen via fun (gamification), teambuilding en beloning.

We doen dit doormiddel van ‘challenges’ rondom de thema’s beweging, voeding, stress/ ontspanning en slaap. Deze challenges kunnen worden ingericht om teams, afdelingen, kantoren tegen elkaar te laten strijden. Binnen de challenge moet er een doel behaald worden zoals het behalen van een x aantal vitaliteitspunten, kilometers, calorieën of actieve minuten. Medewerkers zullen deze punten individueel, in teamverband, met hun kantoor of hele organisatie gaan sparen. Hierin kunnen challenges met elkaar, maar ook tegen elkaar worden ingericht.

Vitaliteitspunten

Vitaliteitspunten kunnen worden verdiend enerzijds door actief te zijn (kilometers, calorieën, actieve uren en anderzijds door in de WeFitter app elke dag kleine opdrachten uit te voeren zoals ademhalingsoefeningen, slaaptips, tips tegen stress, voedingstips en bewegingstips. We noemen dit ‘healthy habits’ waarmee we op een laagdrempelige manier bijdragen aan gedragsverandering in lifestyle voor medewerkers. Bij het uitvoeren van de opdrachten verdienen medewerkers punten die bijdragen aan het einddoel van de challenge.

Op elke telefoon zit tegenwoordig een stappenteller die verbonden kan worden met de WeFitter app, evenals de meest bekende fitness apps en wearables zoals Strava, Fitbit, Polar en Runkeeper. Met het behalen van de challenge ontvangt de winnende partij een afgesproken rewarding in de vorm die medewerkers met elkaar hebben gekozen bv. giftcards, een bedrag naar een goed doel of een teamuitje.

Ons motto: meedoen is belangrijker dan winnen!

Projectmanagement en coaching

In onze challenges zit standaard projectmanagement in de vorm van het maken van challenges, beloningen en push notificaties. Tevens zetten we  leefstijlcoaches in op locatie om de challenges levendig te houden en meer betekenis te geven. Hierin kunnen we per week bekijken of we de leefstijlcoach een workshop laten organiseren of dat er een inloopspreek uur is voor medewerkers waarin medewerkers met een leefstijlcoach het kunnen hebben over hun leefstijl en mogelijke verbeteringen hierin.

Workshops door een leefstijlcoach

Workshop over bewegen en wat het doet met medewerkers, en vooral hun lichaam en geest. Of een workshop over voeding, stress of slapen, naar gelang de wensen van de deelnemers. De inhoud van de workshops is uiteraard afhankelijk van de keuze van de challenges.

Leefstijlcoaching; inloopspreekuur

Elke week is een coach een dagdeel aanwezig op locatie, we bepalen met jou of dat een inloopspreekuur is of een workshop zal zijn. Inloop betekent dat de deelnemers individueel of in groepjes, aan kunnen geven waar ze vragen over hebben aangaande leefstijl of vitaliteit.